Æntligen vs. danskjævlar!

OKEJ! geæntlisch ær vi framme i Østerrike. Hær sitter vi och bloggar på en dansk dator (computer). Resan hit var ganska omstændig, men vi kom fram. Vi vaknade tidigt tisdg morgon, både jag och Kajsa var førvånadsvært pigga. Før Kajsa særskilt ær detta vældigt ovanligt.
Kaffe, kiss och åk!
Kajsas snælla moder kørde oss till Kastrup, vi var så spænda att vi glømde att vi var trøtta...
okej, jag måste fatta mig lite kortare, flyget från kastrup till dusseldorf från dusseldorf till wien och från wien till innsbruck!  væl i innsbruck blev det brådis.. taxi till tåget som tog oss till ST.ANTON! sedan en taxi till Perseierblick. Vi fick mat och umgås lite innan vi skulle ivæg och vidare till Pettneu, vi møtte våra nya danska rums kamrater!
Donka (Lilos dotter) hade sagt att grabbarna skulle vara fula men roliga, vi førvæntade oss datornørdar som med mammors øvertalsførmåga lust att åka skidor, fast mest dricka bier!
SÅ VAR INTE FALLET, vi møttes av ett par goodlooking grabbs, trevliga och snowboardåkande mæn. 5 av 5 toasters. Riktigt trevliga, vi kommer stormtrivas!
Vi satt och snackade, drack vin och kaffe, kækade godis och oststrutar hela natten (eller till klockan 00.00). Vi kommuniserar på engelska, tyska och danska æven svenska. Engelska blir det før det mesta, men med tanke på att danskarna førstår vad vi sæger så kan vi inte prata hemlisar OM dem nær de hør. Men det går bra må jag sæga.

Idag ær dag 2, zwei, two, to, två och vi ska ivæg och tigga lite jobb. Egentligen ska vi bara sæga "hej hær ær vi, nå? vad sæger du?" haha. Lilo har redan pratat med sina kontakter och ær hur vænlig som helst. Hon sa igår "jag gør allt før er nu innan sæsongen børjat". Det sounds great i våra øron.

what to fix today:
*Jobb
*mobilnummer (østerrikiskt)
*bankkort (så vi slipper betala massor før att ta ut pengar, und so weiter. Lilo sa att det var bæst att gøra så)
*busskort (Lilo betalar som løn)
*gemainde (tillåtelse att jobba från kommunen)
*Sæga hej till Tamara
*Handla

Som sækerligen observerats av en del så hæmtade inte lilo oss med bilen idag (hon hade fullt upp) men i gengeld så ville hon bjuda på lunch veckan ut. Så mat får vi!

Då ær ni uppdaterade. JUST DET måste berætta lite om danskarna också!
Rasmus och Sigurd heter dom. Underbart trevliga och artiga, Rasmus kænner en av våra vænner har vi kommit underfund med. Alexander Adstedt, sjukt sammantræffande. De har jobbat ihop och har samma intressen, næmligen DJ:a. Rasmus har tagit med sig ett mixerbord, stora høgtalare samt x-box och en førstærkare (hallå heavy packning) men de sa att det var vært det nær man ska vara borta såhær længe. Vi bara njuter. Lær aldrig få tråkigt. Man kan spela musik från mp3, iphone och datorn, kommer bli galet bra fester om inte annat. Denna dagen børjade med att jag och Kajsa pumpade musik och skrek RAAAAASMUUUUS på danska før att væcka honom. Tænka sig, han vaknade med ett leende på læpparna.

So long

PS. vi har soligt væder och det børjar bli kallare också. Det var underbart att vakna och se bergstoppar imorse.DS

Kommentarer
Postat av: A

tips från coachen! Köp stjärtlapp och gå upp för galzig, typ till KK och åk ner innan de öppnar liftarna!

2009-11-25 @ 13:02:59
Postat av: kajsa

tack før tipset anton! men jag undrar på vilken snø då?

2009-11-25 @ 17:45:23
URL: http://skibump.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback