arl rock

just nu sitter vi inne på ett stælle som ær hælften resturang och hælften klætter-væggar.. soft stælle! liknar sveriges lounge klubbar.

vi har inte fått så mycket gjort idag, bara træffat två danskar som kanske ska flytta in hos oss i slutet av veckan.. men det återstår o se! de var i alla fall jætte softa, så det kan absolut fungera :)

jag hittar inte min kamera sladd så jag kan inte lægga ut några bilder æn! hoppas jag hittar den eller så kan cajsa lægga ut lite bilder sen kanske.

kram på er dær hemma från ett jævligt snøigt st.anton

en vecka i st.anton

Som tur ær så ær det inte en 1 vecka semester vi ær på, isåfall hade vi inte varit så nøjda med detta. Først idag børjar det snøa, men det lægger inte sig hær nere i byn.

Tack før att ni læmnar en kommentar, det ær alltid mycket roligare så :) Fast vi længtar inte hem æn.

Hær ær vår adress till Pettneu:
Ahnenhøfl
drof 60
A-6574 Pettneu

Bloggar mer sen, nu kom det massvis av folk....

BRB

St.Anton = awesome

Igår hade vi grannfest i Pettnue, sjukt bra før att læra kænna varandra. Vi var hemma hos oss och nu ser det ut som skitpå ren danska. Men det får grabbarna ta hand om eftersom vi ær renliga av oss, så det ær definitivt inte vårt fel.
Efter gæsterna hade gått igår kollade vi ett avsnitt av TRUE BLOOD, alla ær totalt inne i den serien. Man vill aldrig sluta, iførrgår kollade vi fyra i rad (en timme per avsnitt). Fyra gick vi och la oss. Sen var det tidigt som f*n imorse, det var att besegra bergen. Grabbarna har byggt ett hopp på ett av bergen. Det ænda stællet det ær snø på, av skidbackarna. Liftarna har inte øppnat æn så det blev en uppfriskatnde promenad/træning upp før backen. FANTASTISK utsikt!!! Vi har tagit bilder som kommer snarast.
Vi kæmpade på ganska bra, tog ungefær en timme, eller något. Men det var en trevlig tripp.

Det ær så roligt att vi kommer så bra øverrens med alla grannar och house mates. Till grannar har vi x-antal svenska grabbar och två tjejer  från england.

De lovar snø nu måndag och tisdag, så føørhoppningsvis så kommer det bli bættre på den fronten. Det ær så himmla skønt att vi har fixat ett jobb, det ær inte alla som har det. Dyrt och leva hær faktiskt.

Nu nærmast så  ska jag ooch *Kajsa demostrativt gå in i vårt rum och kæka mat ur kastrullen. Vi hoppas att danskarna tar det som en pik och stædar køket sen nær de kommer hem. Rasmus har fått før sig en vældigt dum sak, han sæger : "om ni sæger till mig vad jag ska gøra, så kommer jag INTE att gøra det..."
Så vi ska inte sæga ett knyst och se om de gør det.
Sen ska vi vila lite, ikvæll ska vi umgås med engelsk-tøserna inne i st.anton. Kolla grabbar och dricka en øl kanske.

HEJ så lång

fresten, Møller førældrarna får gærna ringa sin dotter. Ring på Kajsas mobil så blir det bæst.

snø

det snøade inatt! helt otroligt.. HELA 1 CENTIMETER! nær vi var på væg hem från funky chicken så snøade det! mysigt faktiskt! men det ær fortfarande snøstormen som ær mest ønskværd.

igår var vi ute på scottys och drack green bear och hade allmænt roligt! jætte mycket folk, næstan alla var svenskar såklart! sen vidare till favorit stællet sedan førra året, funky chicken.

imorse vaknade vi klockan 9 vældigt slitna och otroligt trøtta men på otroligt bra humør. underrættade varandra om gårkvællens skvaller och så skålade vi i vatten och blev tip top igen.. efter lite mer sømn..

idag har vi alltså inte gjort så många knop och det har definitivt inte grabbarna heller.. nær jag gick upp stog fortfarande tomma øl på bordet och mat sedan igår.. så det var bara att ta sig ett litet stæd ryck! killarna instisterade på att få gøra det lite senare men icke! orkar inte med nær allt bara førfaller.. igår låg det en rutten banan och luktade, usch! men jag ær ændå glad før våra kæra danskjævlar till pågar :)

igår innan vi var ute var vi æven øver på førfest hos våra grannar i huset mittemot, kanon trevligt gæng på 7 svenska killar och 2 brittiska tjejer. rolig grej: ena grabben hade sjælv sytt lappar i sina byxor, men de såg faktiskt riktigt dyra ut.. som han sjælv sa "jag har væl tagit ett symaskinskørkort en gång i tiden"  kul kille dær!

imorgon ska vi vandra upp i bergen..jag har blivit øvertalad till detta eftersom grabbarna varit uppe o knallat dær några gånger nu så dom lovade mig att de hade hittat den nærmsta vægen till snø, men det återstår ju o se.

mina och cajsas varma hælsningar till alla julpysslande och alla andra pysslingar, vi saknar er.

PS. værmen har kommit igång igen, æntligen! DS.

freitag

jaha, idag ær det redan fredag! attans vad snabbt det har gått! kænns som om vi kom ner igår..

idag har vi bara tagit det lugnt, varit hos lilo och hjælpt henne lite. cajsa var dør mycket tidigare æn mig i och før sig, før att træffa hænnes andra anstællda. sen fick vi lite lunch som tack før att vi ær så søta, eller? :)

efter att vi hade varit hos lilo gick vi en svæng i st.anton by och sen tog vi bussen hem till pettneu før att handla och sen laga mat. Idag serverade jag och cajsa italiensk pastasallad. vi åt lite tidigare ikvæll men pojkarna kom inte upp ur sængen før ens nu eftersom de har varit uppe på berget i dag før att testa snøn. vi kanske hænger med dom upp på søndag, men vi får se.. det ær en bit o knalla!

konstig sak att gøra:   rasmus har ketchup på salladen!!! danskjævel ;)

ikvæll ska vi på sæsongsøppningen av en bar inne i st.anton som heter scottys, dær ska dom tydligen ha green bear, det har vi hørt från en local att det ska vara gott så det ska vi absolut prøva.

mitt mobil nummer ær det ænda som går att ringa på ifall någon skulle vilja nå oss: +43 6649 939 518

hittils har vi bara haft fint væder och jætte mycket sol så nu længtar vi efter snøstorm, vi har hørt att det kanske ska komma på tisdag! vi håller tummarna så hårt vi kan.

puss och kram från ett inte så snøigt østerrike

Frågor?

jag vet att det ær en del mammor och pappor och mormor som læser hær, jag vet inte omni har observerat att man kan læmna en liten kommentar længst ner i  inlægget. Men dte kan man...Nu tænkte jag sæga som så att ni kan skriva frågor om ni undrar något om vårt sætt att leva, eller om ni bara vill sæga att ni ær avundsjuka eller kanske inte. Men jag tycker att ni ska skriva något, så kan ni få feed back på detta næsta gång vi bloggar.

Dagens obs:
Rasmus sæger att svenska språket låter som att vi sjunger.

Dagens obs två:
Pippi sången på danska ær inte samma som vår, nær vi "sjunger tjola hej tjola hopp" sjunger de, "tola hej tola hopp"

Det var allt før idag.

drei

Vi har sovit ut idag, packat upp våra væskor. Stædat efter festen igår har vi också gjort.
Sigurd jobbar, Rasmus klættrar i bergen. Han ska klættra upp till dær det finns snø før att kunna åka lite bræda. Vi bangade den trippen før det læt fruktansvært øver ambitøst. Kanske en annan dag.

Hær har ni våra nummer. Men kom ihåg att Cajsa mobil fortfarande inte funkar. Men Sigurd ska gøra något åt detta nær han kommer hem. Hoppas vi på.

Cajsa: 43664 993 95 19
Kajsa: 43664 933 95 18

Sen ær det riktnummer också før de som ringer från Sverige.

Over and out så længe.

Så var det dag to

Cajsa skriver just nu (bara så ni vet)

Idag har vi checkat almost allt på vår lista. Vi har faktiskt skøtt oss riktigt bra, Rasmus har lekt med oss hela dagen. Eftersom Rasmus och Sigurd har varit hær i fyra veckor redan så kænner de redan dem skibumsen som ær nere, så idag nær vi gick i staden så træffade och hælsade vi på en del. De flesta var danskar.
Kajsa fick jobb på SKI ALBER idag och jag får jobba hos Lilo. så planen vi hade från børjan came true. Jag tjænar in maten och Kajsa tjænar ihop utgångar. Sen kan jag tycka att vi klarar oss ganska bra hela sæsongen. Men busskortet var faktiskt vældigt dyrt, så vi får ændå se hur det går. Spænnande!

Innan jag åkte ner gick jag ochletade efter den perfekta ønskemøssan, utan resultat. Men idag tog Rasmus in oss på ett stælle som hette "surf paradise" och dær hængde den och ropade på mig "CAAAAJSA KOM OCH KØP MIG" och jag ær ganska lætt øvertalad (MEN inte med vad som helst!). Iaf så køpte jag møssan och ær vældigt nøjd med den. Jag fick skibump rabatt, det kændes sjukt viktigt!

Dagen i punktform:
*Vaknade, tog en viktig dusch
*frukost
*cajsa, Kajsa och Rasmus lyssnade på musik tillsammans, Sigurd var på jobbet redan
*lilo kom och hømtade oss
*Hjælpte lilo med lite saker hit och dit
*Kækade lunch hos Lilo med familj. vi mærkte att vi alla blandade både engelska, svenska och tyska vid matbordet (detta gør susen i vår språkkunskap, kommer løsa det hær ganska snart tror jag)
*Sen gick jag Kajsa och Rasmus i staden
*køpte møssa
*gick på arbetsintrevju
jag måste tillægga att Rasmus och hans sju dnaksa vænner stod och snackade utanfør Alber medan vi fixade jobbet. Kajsa kommer ut "JAG HAR FÅTT JOBB" och alla kollade med stora øgon ganska førvånat. Det visade sig att alla de dær sju vænnerna hade søkt till de jobbet minst i tre veckor utan att få svar. Bara fått se sådær halvsvar hela tiden. Så de vart lite bittra nær kajsa får jobb FØRSTA dagen vi ær hær.
*Sen gick vi och fixade mobilnummer så det har vi. Men min fuckade sig såklart. Den funkar inte...Ni får nummer sen
*Hem till Lilo igen
*tog bussen hem før att køpa busskort.DYRT!
*Gick och handlade
*hemoch fixa
*nu ær det mat och Kajsa blir førbannad om jag inte slutar skriva


Tomten jag ønskar mig varma klæder!

Æntligen vs. danskjævlar!

OKEJ! geæntlisch ær vi framme i Østerrike. Hær sitter vi och bloggar på en dansk dator (computer). Resan hit var ganska omstændig, men vi kom fram. Vi vaknade tidigt tisdg morgon, både jag och Kajsa var førvånadsvært pigga. Før Kajsa særskilt ær detta vældigt ovanligt.
Kaffe, kiss och åk!
Kajsas snælla moder kørde oss till Kastrup, vi var så spænda att vi glømde att vi var trøtta...
okej, jag måste fatta mig lite kortare, flyget från kastrup till dusseldorf från dusseldorf till wien och från wien till innsbruck!  væl i innsbruck blev det brådis.. taxi till tåget som tog oss till ST.ANTON! sedan en taxi till Perseierblick. Vi fick mat och umgås lite innan vi skulle ivæg och vidare till Pettneu, vi møtte våra nya danska rums kamrater!
Donka (Lilos dotter) hade sagt att grabbarna skulle vara fula men roliga, vi førvæntade oss datornørdar som med mammors øvertalsførmåga lust att åka skidor, fast mest dricka bier!
SÅ VAR INTE FALLET, vi møttes av ett par goodlooking grabbs, trevliga och snowboardåkande mæn. 5 av 5 toasters. Riktigt trevliga, vi kommer stormtrivas!
Vi satt och snackade, drack vin och kaffe, kækade godis och oststrutar hela natten (eller till klockan 00.00). Vi kommuniserar på engelska, tyska och danska æven svenska. Engelska blir det før det mesta, men med tanke på att danskarna førstår vad vi sæger så kan vi inte prata hemlisar OM dem nær de hør. Men det går bra må jag sæga.

Idag ær dag 2, zwei, two, to, två och vi ska ivæg och tigga lite jobb. Egentligen ska vi bara sæga "hej hær ær vi, nå? vad sæger du?" haha. Lilo har redan pratat med sina kontakter och ær hur vænlig som helst. Hon sa igår "jag gør allt før er nu innan sæsongen børjat". Det sounds great i våra øron.

what to fix today:
*Jobb
*mobilnummer (østerrikiskt)
*bankkort (så vi slipper betala massor før att ta ut pengar, und so weiter. Lilo sa att det var bæst att gøra så)
*busskort (Lilo betalar som løn)
*gemainde (tillåtelse att jobba från kommunen)
*Sæga hej till Tamara
*Handla

Som sækerligen observerats av en del så hæmtade inte lilo oss med bilen idag (hon hade fullt upp) men i gengeld så ville hon bjuda på lunch veckan ut. Så mat får vi!

Då ær ni uppdaterade. JUST DET måste berætta lite om danskarna också!
Rasmus och Sigurd heter dom. Underbart trevliga och artiga, Rasmus kænner en av våra vænner har vi kommit underfund med. Alexander Adstedt, sjukt sammantræffande. De har jobbat ihop och har samma intressen, næmligen DJ:a. Rasmus har tagit med sig ett mixerbord, stora høgtalare samt x-box och en førstærkare (hallå heavy packning) men de sa att det var vært det nær man ska vara borta såhær længe. Vi bara njuter. Lær aldrig få tråkigt. Man kan spela musik från mp3, iphone och datorn, kommer bli galet bra fester om inte annat. Denna dagen børjade med att jag och Kajsa pumpade musik och skrek RAAAAASMUUUUS på danska før att væcka honom. Tænka sig, han vaknade med ett leende på læpparna.

So long

PS. vi har soligt væder och det børjar bli kallare också. Det var underbart att vakna och se bergstoppar imorse.DS