bara halvtimmen på mig....

Cajsa Möller is blogging!

Meine damen und herren, dags för bloggen. Uppdateringar sen sist....Det finns inte särskillt många intressanta punkter att ta upp. I fredags så var vi alla (som är något) på badhusfest, en utomordentligt genomtänkt fest. Det var som att anlända på barndisco (sånt man gick på när man var lika gammal som Donka). Beträfflig kväll, abend. Kajsa fann inte kvällen lika beträfflig, hon fick nog lite hem längtan. Hur som helst åkte hon hem till Pettan igen. Nästa dag skulle jag jobba därför schlafe ich auf meiner arbeit. Dagen på jobbet började jag med att slänga fyra vinglas i golvet, tyckte det var lika bra. Inte jättepopulärt kanske, men ingen värre reaktion. Hur som haver så fick jag en absurd halsont senare på kvällen, blev mycket gnällig. Jag har gnällt varje dag på jobbet sen dess, igår fick jag vara ledig och Lilo skickade iväg mig till farbro doktorn. Han var inte klok!

-hej jag har ont i halsen?!
"hur länge har du haft det?"
- i två veckor
"okej, gapa"
-AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAH
"du har en grov infektion och svullna mandlar, lyssnar man på dina lungor låter det ine bra. Du ska ha en SKITSTARK atibiotika och en hostmedicin du blir hög på"
-erhm? okaaay?!
"Här har du ett recept, ha det gött haj"

I Österrike är det lätt att vara doktor och tjäna pengar. Bara man äger en ficklampa så kan man bli rik. Jag ringde läkare Tina, hon har koll. Fick andra instruktioner och sa "yeas mam". Det var inte heller populärt hos Lilo...hon sa: "ni är ju knäppa ni två, tror ni att våra doktorer är dumma i huvudet bara för de kommer från ett annat land?"
......JA?!
behövdes ingen betänketid där inte.

NEJ, nu ska jag ta bussen hem. På fredag är det FEST då fyller en viss Cajsa med C 20bast!!!
puss å kram stureplan!

Torsdag (obs! behöver inget pepp-talk)

Cajsa gör comeback.
Jag jobbar jättemycket nu tycker jag, men jag var ledig i tisdags. Så i måndags var det utgång, har hittat några nya stockholmsvänner som vi var på förfest hos. De där stockholmarna är överallt här i st.anton. Men Skåningar och Göteborgare finns också. Vår måndag började med att vi gick över till våra grannar med två öl inpackade till en av engelsktjejerna, hon fyller nämligen år idag (torsdag) men åkte hem igår. Tråkigt nog stack båda hem eftersom den ena tösen krossade både arm och ben när hon åkte pulka på fyllan. Så dumt. Hopefully kommer de tillbaka om en månad dock, hoppasd det för de är trevliga tjejer utamn hämningar.
Sedan fick vi skjuts till st.Anton och våra homeboys på parseierblick. Där satt vi ett tag innan vi tog taxi till de nya vännerna. Så drog vi till st.anton stad efter en stund och så var vi där....alldels för länge. Kom hem mycket sent. SÅ på tisdagen missade vi en bra skiddag, men vi satt på balkongen och käkade och myste i varmen tills Kajsa skulle börja jobba.
Onsdagen (igår) så åkte vi skidor och kollade på Nina (Lilos dotter) när hon flög över bergen i en "fallskärm". JAG VILL OCKSÅ gör det, men det kostade för mycket för mig som bummare. Japp inte ens en bratbummare vill lägga dem pengarna, men man kan ju önska sig i födelsedagspresent? 135euro kostade det att flyga en runda över bergen...Sen efter en fin och varm skiddag+afterskii gick jag och Kajsa och käkade i Pettan på grillburger (vår kyl är tom, väntar på att Lilo ska ge oss mat igen) Min lön blir bara mindre och mindre, förstår inte vad som händer...Men jobbar gör jag som bara den?! hrm, ovärt. men men. Senare gick vi hem, bråkade lite med äckel-Rasmus som vi dock älskar ändå. Men så pallade vi inte trycket efter att kajsa fått en knäpp på nosen och jag öronproblem av allt smaskande, så kajsa gick ut och festade med grabbsen och Cajsa somnade i sängen (eftersom jag skulle jubba). Har sovit riktigt dåligt inatt, som grädde på moset väckte Kajsa mig när hon kom hem (03.41) "KAJSA JAG MÅSTE BERÄTTA DETTA, du kommer inte tro det är sant"..och sen...."förlåt att jag väckte dig men jag kunde inte låta bli".
SÅÅÅ idag har jag jobbat, och så kom engelskmän som bor på hotellet och frågar om det är OKEJ att få frukost klockan sju imorgonbitti, då kollar Lilo på mig och säger "Ja, Cajsa då vet du vad du måste göra..."
-Ta den tidiga bussen?! 07.06????
Förstår ni att jag ska göra detta nu i tre dagar i rad?! Får knappt pengar i lön och kan nästan inte umgås med mina vänner (som är nattugglor). Det suger lite kan jag tycka. Men jag måååste ju!
Imorgon ska jag åka skidor där med basta!!

Roligt igår:
Cajsa frågar Donka när vi sitter och kollar på Nina:
- Donka, hur säger man "vad roligt" på tyska?
Donka svarar:
-Scheisse machen!


haha den där ungen är inte klok, hon får INTE lära mig tyska. Därför kommer jag heller inte kunna lära mig tyska. Precis! det är Donkas fel.

 här har vi ett gäng som vi umgås med en del nuförtiden. Pettneubor och Parseierblicksbor. från vänster: Cajsa Elias Ullis Becca Niklas Kajsa Olle Ante Fredde Dave.


bildblogg zwei

 till jenny från cajsa och david (jennys pose!)
 simon, vi saknar dig! 
 kajsa och viktor efter x antal öl på kk
 nyår!

 rodel-race!

 dödsracet starten!

 cajsa kör med mig!

 cajsas omtalade blåmärke

 stuben med familjen strolz-sandqvist

over and out!


"guys i want to share something with you... PRUTT"

äntligen sitter kajsa vid datorn och skriver, det var ett tag sedan! men efter mycket påtryckningar ifrån cajsas sida och en del andra håll för den delen, får jag väl offra mig och skriva några små fina rader (med betoning på små och mindre betoning på fina).

cajsa och jag har legat ganska mycket på latsidan när det gäller fest och afterski denna veckan, vi har mest sussat kudde och jobbat, äkta svärfars drömmar har vi varit minsan! men ikväll ska det bli andra bullar då vi har bestämt oss för att ta nya tag i st.antons uteliv! i afton ska det därför inte bli dom gamla sedvanliga barställena utan istället har vi bestämt oss för att stämma upp till sång på bobo's kareoke kväll. det var egentligen bestämt att detta skulle skett redan förra måndagen, då jag hade slagit vad en öl med alpresor-emil om att jag skulle ställa upp i duett med honom. dum som jag var hade jag glömt bort att han hade gått sång-gymnasium i 3 år, och när jag väl hade fått min hjärna att fungera igen så var det försent! kanske kan bli en och annan film från detta spektakel ikväll? hmm.. ska överväga detta!

kan även upplysa hemlandet om att jag varit skadefri ett längre tag nu (peppa peppa ta i trä) men för cajsa går det sämre.. snart är hennes ben genom blåa till färgen! pjäxdansen på kk's bord har absolut gjort sitt o resulterat i det sjukaste blåmärket som jag någonsin sett, kan tänkas att jag lägger upp en liten bild på det när jag fått tag i min kamerasladd.

kan även våga mig på att lova lite bilder från starten på dödsracet och lite efter-skidor party!

AH, kom på att jag hade min sladd här på parseierblick! bildblogg kommer så fort jag sprungit ner o hittat sladd-fan!


"-Har ni rakat era stortår någon gång?.....Jag gjorde det idag"

Nu kände jag för att blogga igen det har trots allt hänt en del sen sist, rodelrace på rodel, deathrace på skidor och en sjuk trevlig utgång.
I tisdags så var vi och åkte rodel med grabbarna på parseierblick och några andra vänner från Pettneu. För er som inte är med på noterna så är rodel race en kälke i en backe med sjukt skarpa svängar, sen tävlar man med de bästa. Så vinner man...Riktigt roligt och jobbigt, många muskler används under ett race. Men man skrattar aldrig så mycket i livet som under ett race.

Onsdagen så var det en galet bra utgång, vi tog ett kärleksfullt och fint adjö till våra kära vänner Fredrik och Niklas som åkte hem på tordagen. Det var mycket tårar överallt. Ritkigt trevligt må jag säga.

Deathrace på skidor, det var igår. Ett helt gäng svenskar samlades upp på schindler och skulle racea ner till krazykangeroo, den som för beställde en öl på KK vann. Livsfarligt eftersom det nästan bara var puckel hela vägen ner. Själv hade jag övervägt att sätta på mig en hjälm, dock så kasar den också ner i ögonen. Så gärna inte. Väl sammlade i backen upp på schindler (världens finaste utsikt) så beslöt jag och Kajsa oss för att inte delta i racet, vi tänkte att vi offrar oss att istället plocka skidor, armar, ben och stavar. Men det var ingen som trillade så pass mycket ändå så störtracade de ner utan att svänga en enda gång. GALET! En rutinerad landslagslirare i squash vann. EFter det var det en mycket härlig afterski ett stort gäng, X-antal krossade glas. Man kunde inte se golvet för allt glas som låg under borden där vi satt. Då överdriver jag ikke! pojkar pojkar..

Idag FREDAG, har jag och kajsa jobbat, vi har åkt skidor och sovit (eller jag) nu sitter jag på förfest hos grabbarna på paseierblick, surprise surprise! Här är mycket mycket peeeeps. Jag bloggar för pojkarnas skull, de älskar vår blogg (okej de gjorde...ett inlägg...men ändå) därför citrerar jag så fint  Jonas (före detta cochen på SUMO) i rubriken. Roliga gubbar, de är ikke kloga!

Bratbummarna som vi är tack för oss, ut och in hej då!


en bild på randoms från funkychicken, dit ska nog alla ikväll när jag och kajsa tar sovbussen hem...eellleeer?!


svar på tal
Mamma: hotmail ska jag kolla nu
Anton: bilder ska vi jobba på
Märta: Överväg och åk ner igen då? ta med dig mannen?!
Tina: BEA skulle sitta störtskönt i kistan!

bilder för f*n










Här var en LITEN bild uppdatering, var så goda!



standar brat-bummar replik: "Ursäkta?, kan man betala fullpris på den här?"

Då har jag äntligen fixat internet på min egna dator så nu slipper jag slåss om Sigges dator. Dessutom har jag gjort nya uppdateringar i mitt Norton-program, pax att slippa virus!
Jag kommer nu mycket enklare kunna uppdatera min kära blogg, eller ah, det är ju Kajsas också....men knappt!

Då så, var ska jag börja.
Kajsas familj åkte hem, min familj kom hit. Vi har ätit godmat i två veckor..blivit mätta och faktiskt inte förlorat en krona på det. Nu ljög jag, eftersom vi slängde en hel mprise-kasse med gammal mat i förr går från vårt kylskåp. Dumt! Men men, nu när min familj också åkt hem och vi är vana vid att få god mat serverad så det känns så knas att gå tillbaka till pastapåsarna. Men vi överlever det också. Drengerövarnas kogebog kan vi också köpa..Den levde killarna på ett tag, de fick alltid god ochh billig mat. Men nu har Chrstian ju åkt hem, så nu käkar de också pasta med curry/mangosås.
Brat-bummare är vad jag och Kajsa blir kallade bara för vi äter lunch i backarna. Igår var det ett kanonar väder, efter att jag och Kajsa hade jobbat åkte vi upp på Rendel beachen och chillade.
Jag hade fått ett par nya skidor av min turk som jobbar på Alber sport. Han hade tagit mina gammla satt dit nya med en lapp på "have a nice day with your new skis!"...Han är väl för söt. Fantastiskt bra gick det att åka bort till rendel. Vi träffade kanon många människor/vänner/bekanta sa hej och sen gick vi för att käka. Då kommer Fredrik förbi och säger: "jaha ja, här var det lyx era små brat-bummare". Mat är något man måste ha för att överleva, så resonerar vi. Efter en stund började vi prata om afterski och KrazyKangero, Fredrik berättade om källaren på KK att där har de alltid happyhour.

Kajsa sa "ja men vem vill vara där?! jag hänger hellre där uppe"
Fredrik: "ja ni brat-bummare köper hellre den dyra ölen"
Kajsa: haha
Fredrik: "du skriker över baren under happyhour, URSÄKTA?! kan man få betala fullpris på den här?!"

Det var lite orättvist men VÄLDIGT roligt sagt!

NU tänkte jag tipsa er om lite andra bloggar från människor som är här, det är faktsikt en trevlig lässtund och en överblick på de olika liven i st.anton:
http://iaminstantonbiatch.blogspot.com
http://blog.freeride.se/stantonbloggen/
http//

Jag har en otorlig smärta i mitt ben för tillfället, igår afterskiiade vi. Det var galet bra, men att dansa i pjäxor på blöta bord är ingen hit. Man kan trilla ner och slå sig ordentligt, så mcyekt att man inte kan sova för ddet gör ont varje gång man rör sig...Så veckans tips : Dansa inte med pjäxor på blöta bord.....Det kan bli så dumt.
Det hela nöjet är egentligen när man ska ner för backen igen efter en fin afterski. Man vet aldrig hur det slutar.

Idag är det utgångs dag (jag vet mamma, livet är en fest) men det är bara tillfälligt. Måndagar är ett måste, och onsdagar. Men kommande torsdag är jag ledig, det är rätt nice. Hoppas det är grymt skidåkarväder då. Jag vill på liftöppning då.

Donka lär mig alla fula tyska ord hon kan medan Lilo klagar på att jag inte lär mig någon tyska alls. Hon skulle bara veta. Mitt favorit uttryck för tillfället är : scheisse machen
och det betyder: gå och bajsa

Das war alles! so long

hemtrevligt, arbetskraft, alkohol konsumering.

Att vara en skibum ær intee alltid så lætt. Just nu har jag ganska mycket hemlængtan æven fast min familj ær hær, men jag kommer bita ihop. Jobbet suger och att det aldrig ær stædat suger. Vi klagade nær vi bara bodde med sigurd o rasmus, men nu ønskar jag att vi fortfarande bara gjorde det. Eller egentligen inte men damn vad hær ser ut 24 slash 7.
Nær jag inte æter ute med familjen levnar jag mig på toast. Toastjærn ær en underbar uppfinning, hur skulle annars skibums øverleva?
Jag har inte så mycket å berætta. Att vara en skibumn ær faktiskt riktigt trevligt, man træffar massvis av mænniskor och har mycket kul ihop.
Kajsa familj har åkt hem, min familj ær hær klart att det ær roligt att få se dom igen. Igår åkte vi skidor tillsammans, det var den bæsta skiddagen jag har haft sen jag kom hit. Åkte från øppning till tvåtiden, sen satte vi oss på afterski, sen hem och duscha før att sedan ut och æta. Sen var det fest och en førbannat bra utgång.

Vad ska jag skriva? vet inte.
Men jag uppdaterar denna super sega uppdatering før att ni iaf ska veta att vi lever.

PEACE