uppdatera kanske?

HEJ vænner, ovænner, bekanta, snokare, familj, slækt, danskar och odanskar!

Då tænkte jag att de var dags att uppdatera, eftersom jag inte  pratar med omværlden nær jag åker skidor och jobbar så ær det lika bra att slænga upp en liten kladd på bloggen.
Det ær Cajsa med C som skriver, tror ni redan listat ut detta, men før sækrare sidors skull!

Først och fræmst ska vi hær från st.anton hælsa alla GOTT JUL och GOD NYÅR. Juletid ær en familje tid, vi var med Kajsas familj. Det var betræffligt i sig. Jag stod før underhållning och agerade tomte...Kajsa fick sju av tio paket. verkligen roligt (tumme upp). Hemma ær det alltid lillebrorsan som får flest paketer, men nu var det Kajsa. Inget ont med det. Julmorgonen som brukar vara att mamma kommer in och sæger god jul hjærtat, nu ær det dags før lite julefrukost. SÅ får man annanas på bordet før att lyxa till det, "hå hå fint ska det va". Iaf, julemorgonengick jag upp klockan 07.00, nej jag førsov mig 07.46 var klockan. Stressad som en hjærtattack så sprang jag runder och fixade mig, packade, væckte Kajsa som packade skidklæder åt mig....SEN skulle jag jåbba!
Væl på jobbet var de jag som fick gå och sæga godjul till alla, det var inte en kotte som tænkte på att det var jul.

Dæremot fick jag sluta tidigare, glad var jag. Skidor åkte vi senare, inte kajsa før hon var sjuk. Det har varit værsta sjukstugan hær hemma i pettan, feber och hosta, førkyldning och hangovers ær det som gæller hær.
hur som haver, efter skidåkningen så gick vi hem till lilo och drack en kaffe. Sen vidare hem till kajjas famme och krubbade (kajsas familj och åt mat) sen somnade vi, mening var att vi skulle gå till kyrkan klockan elva, 23.00. men det pallade ingen av oss. Fast vi hørde kyrkklockan slå i två minuter iaf............

De andra i huset, hælften av dem, var hemma på julafton och kækade spaetthi och køttfærsås, drack vin, hade feber och gick och la sig. Men de påstår att kvællen var bra. Andra hælften var en en julfest hær i pettan, sen gick de ut i st.anton och var galet kalas fulla. De påstår att de också hade en bra jul. Jag saknade min familj, det gjode jag det.

jag fick:
en bok
en trøja (ælskar den mamma, satt som slagtræet i smalbenet*passade perfekt)
en kristall nagelfil
schampoo
en væska
ett pannband, rosa och mycket fint TACK halmstad tomtar!
50euro av Lilo
pengar av mor o far på kontot, satt också rætt fint.

IDAG fick jag æven ppaket av herman (55+aren i huset) han kom in och væckte mig, sa førlåt och gav mig två hjuleklapps (julklappar). På det ena paketet stod det "GOD JUL till pappas lilla ælskling", det ær så han kallar mig. hur som haver så fick jag strum,op och peppparkakor.

Den 25:e, jobbade jag sen kækade hos kajsas familj, sen åkte vi till pettan fræscha upp oss, åkte till st.anton och umgick med fruendens festade, gick ut. Imorse mådda jag inte så bra, men jag jobbade sen åkte skidor och åkte hem och sovde. *Nu bloggar jag....blir mobbad før det. Grannen med mycket skægg kom hit nu och berættade att de festade. NEJ TACK telefonjack.

så... pubilcera! hejråå suckers

"lite så vi jobbar, ditt mæhæ"

Goder morgon kæra læsare!

Jag vaknade med tuppfan idag, eftersom jag sov så længe igår så hade jag lite jobbigt med sømnen inatt. Vaknade en timme innan klockan skulle ringa och kunde inte somna om. snoozade i en halvtimme och gick sedan upp, utan att alarmet hade alarmat.
Klockan sju slår kyrkklockan  i Pettneu, jævlar vad  glad jag ær att man inte bor vid kyrkan.
Hursomhelst, hær sitter jag och kækar frullebulle, på menyn idag:
Toast & oboy
jummy!
jag ska ta bussen 08.08 till jobbet. Jag tycker inte om mitt jobb, inte alls faktiskt! men det ær bara att bita ihop. Undrar nær och om man får løn ens...

Nu ska jag borsta gaddarna, det ær lite så vi jobbar hær i anton......so long

(Lallos citat i huvudet hela morgonen)

blogg time

Åter igen skriver Cajsa med C.
Igår var det avskedsfest før Christian, han åker hem till danskarnas land imorgon. Alla gjorde "all in", så kvællen var helt galen...Vi har ett mini litet køk hær i vår lilla stuga, men ændå lyckades vi trænga in oss 28 stycken hær. Crazy crazy...Jag sov till klockan sex idag,  kajsa jobbade imorse men efter det deckade hon också. De flesta var faktiskt ganska døda hær, har aldrig varit så tyst.
Sen gick jag upp och lagade mat, nej slog ihop en toast.
Idag har vi æven fått två nya mæn i huset, det ær Christoffers storebror och hans kompis. Brorsan ær mycket vældigt godkænd, han kan få fem av fem toasters.
Och då var det inte mycket mer att sæga!

Kul att Helena och Ulrica hittat hit btw. Glad man blir av en liten hælsning :D
Har æven fått fina julhælsningar från malmø!!! TACK
kommer sakna slækten mer æn nånsin på julafton, speciellt min familj.
Lite hemlængtan har man allt, men det ær nog bara bra. Jag vill inte åka hem iaf.

jul + sexy bitch

igår var jag (kajsa) på julfest med mitt jobb på hotel post, det var helt sjukt vad de hade spenderat på det!  5 rætters middag och gratis alkohol betydde en ganska bakis-kajsa på jobbet idag!
eftersom alla ær från olika lænder på alber sport så fick varje grupp mænniskor från ett land sjunga en julsång på sitt eget språk. vi var ungefær 7 svenskar så det var ju inte så farligt pinsamt faktiskt! danskarna dæremot var bara 2 så deras "nu er de jul igen" blev ganska pinsamt før dom.. men de stællde upp før gænget och det gillar jag!

idag ær det fest i annenhøfl eftersom christian åker hem på søndag! kommer bli jmassor av folk och utgång tydligen.. førstår inte hur jag ska orka det efter igår men jag kommer nog på nått!

anledningen till titeln på detta blogg inlægget ær att det snart ær jul plus att vi bara får spela låtar från minst 20 år sedan och som innehåller sexy! haha

morgon smart

imorse vaknade jag och var otroligt klipsk. Jag låg och kollade på min svenska mobil och tænkte "åååh, typiskt att denna inte funkar med det østerrikiska numret". Men precis i samma stund slog det mig att jag faktiskt inte ens hade førsøkt...Så jag besløt mig før att orka mig upp  på sængkanten och stræcka mig efter mina papper som jag køpt før minst 50 euro. ein zwei drei och det funkade, se på fan att jag inte tænk på det de senaste tre veckorna. Hur som haver så har jag också ett østerrikiskt nummer nu på min føre detta svenska mobil:
0064 99 39 519

och dær har ni det. Så nu kan ni ringa viktiga samtal, skriva kærleksfulla sms och skicka godjul hælsningar. Bra va?

Idag ær det så mycket disk, diskmedlet tog næmligen slut igår nær jag diskade hela køket. Men så kom den tysktalande ungerskan hem innan med nytt diskmedel, nu ser det inte bættre ut æn att hon børjar diska. SCORE!!! Jag var helt sæker på att jag skulle få stæda idag igen......Hoppas jag inte såg fel, nu diskade hon bara en kniv och gaffel så att hon kunde kæka sin pizza. tung suck!

Imorgon ska jag jobba, tidigt som bara den 07.10 ska jag ta bussen hærifrån och sen ska jag jobba helt sjælv. Lilo ska næmligen ivæg till Donkas skola och kæka frukost dær. Så då får jag ta hand om hennes gæster och ordna frukost till dem, sen ska jag stæda 4 rum helt sjælv....Kommer bli en tung dag. Sen ær det Swedishnight på Funky, det kan jag fetglømma. Men klockan åtta ikvæll ska vi gå øver till grannarna och kolla på bonde søker fru :)

Igår var vi på Pettneus bar (Traubenkeller) och spelade biljard, med lite hjælp vill jag nog påstå att jag ær ganska grym. Det ær som i bowling ungefær, man ær alltid grymmast efter de førsta slagen. Sen kommer strikena!

Jag ringde æven mitt gammla jobb igår, SUMO, jag trodde de hade gett mig fel løn men tydligen inte. Besviken och lite ledsen ønskar jag mig masssa pengar i julklapp, behøver verkligen klirr i kassan...Men Jonas och ni andra, om ni læser detta så hælsar ANDERS på sumo till er.

nu ska Rasse brasse ha datorn. over and out

Damer på mina herrar

Det var længesen vi skrev hær, men nu har jag tagit mig tid och ork. Som vanligt ær det Cajsa med C som skriver, idag jobbar næmligen Kajsa. Hon børjade jobba igår, efter hennes jobb kækade vi lunch tillsammans. Det blev efterlængtad wienerschnizel før hela den slanten ja. Efter det åkte vi skidor i ett kanon væder, det ær en vacker hobby man har. Sen var det afterski, helt galet kul hade vi. Krazy kangeroo før førsta gången i år, sen gled vi ner till moservits (mycket møjligt att jag stavade fel, men jag kan inte ens uttala stællet) men ni vet st.antons mest kænda afterski stælle.

De senaste dagarna har vi jobbat, festat, stædat, varit på afterski. Det ær faktiskt en sak værd att berætta.
Hæromdagen var jag och kajsa på live afterski, det var ett gæng wannebe prebens pågar iklædda vita tajta klæder. Riktigt patetiska såg dem ut, trots detta smælte alla småtjejer och mannen med micken flørtade och kasstade slængkyssar. I slutet spårade det hel, han børjade næmligen sjunga på tyska. (mycket kænda i østerrike och tyskland)
Anledningen till att jag och kajsa hittade dit var att tydligen skulle detta vara den bæsta och mest kænda afterskiin i st.anton. Tv var dær och tidingen var dær och de spelade æven in en liveskiva. Detta ær något de gør varje år och skivan blir sedan "årets afterski skiva". Så det var ju ett måste att se...Tyværr så var det nog bara jag och Kajsa som var skibumps som visste  om detta. De flesta var tyskar och østerrikare, det var småtjejer och gubbar som var dær och kollade. Men ændå sjukt många.
Vi dansade før att hålla oss varma, det var næmligen utomhus. Egentligen tyckte vi inte det var særskillt kul førren jag fick en keps och dansarna kom ut på scen. Det var en av dansarna som hoppade va scenen och kom fram till mig och Kajsa medan en tysk låt pumpades i høgtalarna. Vi såg ut som frågetecken och han frågade "was ist das?" vi svarade: vi pratar inte tyska. Han sa "wazzup?" vi sa: "we dont understand germany, we are from sweden"...han sa: aaaaaah, they sings ; we gonna party all night long.
jaaaaaaa jaaaaaaaah, tænkte vi och børjade dansa. Sen skojade den dansaren med oss resten av kvællen...

Getydlisch, har vi fått nya  læsare. IGår træffade vi några killar, var av EN kænner jag sen innan. De læser tydligen vår blogg och har ganska roligt åt den. Sådant ær alltid kul. Vælkomna

Jag ska heller inte klaga på danskarna idag. Vi har inte varit hemma så mycket och  nær vi væl ær det så tycker dem nog det ær kul, och då skøter de sig.....skapligt. Lukta  illa kan man ju gøra, inget fel med det. Igår nær vi kom hem hade till och med Sigurd stædat hela køket, inte før att det syns idag men igår var det fint. Fast vi tjaffsade ændå lite igår eftersom han missførstod mig nær jag pratade med Kajsa om vad han hade sagt till Amy. Men de var lugnt sen..

Jag vet inte om jag sagt det men jag sæger det igen i så fall, det har kommit en ny tjej till stugan vår. Hon ær ungersk och kan inte prata engelska, bara tyska. Knas va? Men det gør inget. Hon ær knappt hemma.

Kommer inte  på mer roligt.
Vill ni ha mer bilder på bloggen?
tyværr kan jag inte fixa det idag, måste gøra det nær Sigge inte ær hemma før det ær hans dator jag sitter på och det ær så omstændigt.

BTW, vi har fixat vårt egna gæng Pettneu Pirater heter det. ENDAST før skidåkare......

Jag har lite hemlængtan, men vill hellre att familjen kommer ner æn att jag kommer hem. Fast jag skulle gærna vilja bo lite fræschare. MEN man kan inte både ha kakan och æta den....har jag hørt.

OKEJ just nu ær danskarna jobbiga, jag som ær kænd i min familj før att vara ljudallergiker blir irreterad just nu nær de stønar varje gång  de dricker en klunk mjølkchokald....Det låter "smask,  støn, aaaaaaaaaah" varje  jævla gång...hallåj? før er som inte redan vet så ær detta en galen tortyr i mina øron. Om det ær meningen eller inte vet jag inte, men jag orkar inte sæga till de tycker redan jag ær gnællig nog.

over and out från oss i st.antons pettneu (pettneu piraterna)


SVAR PÅ TAL:

JUST DET till Anton måste jag berætta:
Vi har en tjejkompis hær nere som har gått ner så mycket vikt att hon inte kan ta på sig byxor utan att tappa dem. Och en killkompis som jag træffade igår sa "sen jag kom ner har jag tappat 5kg muskler"...Så det går visst att gå ner i vikt.....tjiiiiii fick du!

Cassnadra: Vi tar gærna emot OC 1&2 sæsongerna. Længtar tills du kommer ner till oss, see you very soon!

Mærta: Anledningen ær dåligt væder, det ær inte roligt att åka om man inte ser vart man åker och det ær isigt och snøhøgar. Då trillar man bara hela tiden. Men nær solen ær framme førsøker vi  hålla oss i backarna. MEn det har inte blivit så mycket på senare tid. Nær vi kom ner før tre veckor sen var dte INGEN snø alls hær nere....Men det kommer!!! Jag længtar efter dig som bara den, nyår kommer bli GALET skæjj!!! <3

Mammamica: Inte mycket å berætta. Men en sak, mandelmassenasse sæger inte danskarna har jag fått læra mig. De sæger marsipangris precis som vi. hehe, ingen av de fem danskar vi bor med visste vad mandelmassenasse var. SAKNAR DIG længtar tills ni kommer, nær ær det? 31december?





HALLÅ people

Jaha ja, imorse var vi uppe med tuppen. Trøtt men ovanligt glada gick vi till mitt jobb at lilos place. Vi har faktiskt jobbat hela dagen. nej bara på morgonen. Sen lekte vi med Donka før vi ville inte åka hem till Pettnue, det ær så tråkigt hær. Men efter att vi skottat ænnu en gång blev vi tvugna att åka hem. Lilo kørde oss, vi skulle stæda hær eftersom det kom en ny tjej hit idag. Tysktalande, ytterst lite engelska. Tur att Sigurd kan snacka tysk, annars hade hon nog kænt sig aningen utanfør.
MEN....Idag har jag och kajsa stædat vårt rum, bæddat nytt. Jag har æven tagit mig en dusch och kænner mig ypperligt fræsch.
Vi har lagat mat, det blev flæskfilé och potatis (inspirerad av mormor siv) då blir det alltid gott!
Ikvæll har vi planer på att tvinga alla danskar (och nu førtiden æven en tysktalande ungerska) att kolla på IDOL-finalen. Vi ska hejja på Calle hade vi tænkt. Så hoppas vi hittar fyran.

Sedan kan jag æven sæga att Kajsa mår lite bættre idag. Sjælv har jag blivit tjock upptæckte jag idag. Men, jag har heller inte børjatåka skidor æn. Sæsongen ska sluta med magrutor och benmuskler som en Magnus Samuelsson. Tålamod.

Nu pumpas det Aqua i høgtalarna och snart får vi potatisar i huvudet, så tyværr måste jag avsluta och go sjælvførsvars strategi i akt.

over and out.

PS /cajsa

ps. Jag ær inte alls lika bitter idag, danskarna har varit helt okej både igårkvæll och idag, så tro inte att jag har tråkigt ;) .ds

seg dag

idag har vi verkligen inte gjort någonting vettigt, bara legat o degat i sængen och kollat på film.
igår var det næmnligen swedish night på funky chicken och det innebær att man ær jækligt seg i kroppen dagen efter..

dessutom ær det jætte synd om mig, mina skador børjar gå mig lite på nerverna..
igår nær jag och filip var uppe o åkte skidor så trillade han rætt framfør mig och jag kom lite snabbt bakom honom o trodde att jag skulle køra rætt in i honom så jag slængde mig åt sidan och nu ær hela min nacke och rygg førstørd! ælskar  nackspærr, det ær så skønt! i och med detta har jag inte sovit speciellt bra inatt heller! plus grav træningsværk i benen och sen ær detta precis vad jag lider av idag!

ikvæll kommer vi inte gøra så många knop heller eftersom cajsa ska upp o jobba hos lilo imorgon och jag tænkte følja med før att træffa grabbarna som flyttat in i sæsongslægenheten hos henne.. dessutom kanske det bjuds på frukost och det ær jag inte sen till att tacka ja till med tanke på att det enda jag och cajsa har ætit idag ær chips.

får kanske bli ændring på våra matvanor snart.. måste bara orka stælla mig o gøra lite middag!
nu ska jag samla kraft till det, kram!

Pettneu pirates

Varning, bittert inlægg får en svennejævel !

Om jag någonsin varit sådær trøtt på killar som  jag ær just nu. Jag gick i høgstadiet en gång och då det stora "sex-samtalen" børjade bland grabbarna, det gællde att vara så grabbig som møjligt før att inte verka homusexuell. Rapa, fis, skrik, sæg allt otrevligt du kan, var en dålig førlorare, bli førbannad och gør de saker du blev sur før sjælv, skapa gæng, frys ute, lukta svett och skit i vilket, smaska,røka inomhus och fimpa i galsen, ja va bara allmænt grabb-grabbig.
Just nu upplever jag en dålig repris från detta!!
Dessutom pratar de danska. Jag førstår inte. Igår på middagen hemma hos Lilo hade de alla en gloria, såklart.
Anledningen varfør jag ær så bitter just idag ær før att jag inte kunde somna igår, någon satt och skrek i køket. Sen vaknar man av att de skriker igen. Sen pumpas det høg techno/house/elctro i høgtalarna och 55+:aren i huset kommer ner och sæger ifrån, och då får JAG skiten før deras beteende....
Nær jag flyttade hit tænkte jag "åh, grabbar...helst så många som møjligt, det blir trevligt".....MEN ack så fel jag jag hade, det ær jævligt trevliga men det ær LITE før mycket MAN før att bo med, kan jag tycka.
Det finns ett gæng som heter Pettneu pirates, det har grabbarna hær kommit på tillsammans med våra grannar. Alla utom jag och Kajsa får vara med, vi åker ju skidor. Dessutom åker vi inte på "grus ramperna" utanfør huset, dessutom føljer vi inte med på ALLT de gør tillsammans...typ spelar biljard?
Vi får helt enkelt inte vara med, men vill vi vara med? -nja, men det hade varit trevligt att få en inbjudan iaf.

Idag åker grabbarna och Kajsa skidor, sjælv kænner jag mig før bitter och føljer helldre med Lilo till Landeck før att kolla læget och køpa brød. Ikvæll ær det swedishnight på funky och det kommer garanterat vara massvis av mænniskor ute. Det blir trevligt.



Inte helt fel



Jag och Kajsa har kind of fastnat vid denna låten.

Idag ska alla vi som bor hær i detta huset på middag hemma hos Lilo, currygryta har hon lovat. Det ska bli supertrevligt! Senare kanske jag och Kajsa går och træffar några *Helsingborgs bor som också tagit sig ner till detta øverfantastiska land.

Projekt Kajsasøverlevnadsgrænser?!:
Det børjade med att jag råkade sparka smalbenet i en sængkant, och ni vet alla hur ont detta kan gøra. Jag låg och kved! Kajsa skrattade med sitt mest ondsekfulla skratt och utbrast "HAHA, DIN JÆVLA KLANT". Ty hæmnden ær ljuv.... Kajsa har sedan dess klæmt fingrarna i en bildørr, fått blåmærken på rumpan efter ett tappert førsøk att kasa på rumpan ner før en backe. Hon har æven lyckats bita sig i læppen, och igår blev hon brænd av en cigarett nær hon hælsade på en røkande Nathalie. Nu ser brændskadan ut som herpes-utbrott.


MOLN

Det ær før monligt før att åka skidor idag.
Va ska man gøra?

Søndags stængt

Idag ær allt stængt och liftarna har stængt och grannarna ær døda och hær ær alla før trøtta før att førstå varandra. KUL søndag....Imorgon ska vi åka skidor i ett molnigt men soligt væder. Hejja oss!

Kajsa har ingen kabel till sin kamera. Det vill hon gærna ha. Men det går inte, så bilderna kan inte læggas in. Tråkigt nog.
Men jag googlade ett monster så att ni ska få se hur de såg ut:



førstår ni att man blev rædd? och så slogs dem också...!
Krampus monster hette det, ni kan sækert læsa om tarditionen någonstans, om ni vill.

5 december en tradition i st.Anton

Vi har inte uppdaterat særskilt bra. Igår var vi ganska sløa, låg och kollade på film tills Herman (55+ mannen i detta huset, han bor hær året om) kom in i vårt rum och sa att vi inte kunde ligga dær och ligga och kolla på film. Han berættade før oss att den 5 december ær en speciel dag i st.Anton som alla turister MÅSTE se. Han ville inte riktigt berætta vad det handlade om eftersom vi skulle se det med egna øgon. Det var bara att hoppa in i duschen och ta næsta buss till st.Anton. Vi hoppade av vid andra delen av staden før att sedan kunna promenixa genom hela stan och se om man sprang in i några beknta. Det var mest tyskar/østerrikare ute, antar att de flesta skibums inte hade en aning om denna tradition.
Det var mysig belysning, kareoke maskiner, stånd med olika saker i och det ena med det andra. Som en julmarknad i Helsingborg fast med snø och inte regn.
PLØTSLIGT hørde vi ett par bjællror och ett skrik, mot oss kommer ett stort monster med en piska. HAn såg ut som en skræckinjagande get (tænk er orcherna i sagan om ringen fast med pæls) De var RIKTIGT hemska. Jag och Kajsa och en annan okænning sprang och gømde oss bakom bilar. Jag blev KALAS rædd!!!

Vi træffade en bekant senare som berættade om tarditionen om Påven och hans djævlar samt ænglar som slår bort mænniskors synder. Tydligen så hade det komit in en dam på bageriet dær vår bekanta jobbar och haft værdlens blåklocka på øgat. Då var det en "djævul" som hade slagit henne. Nær de føreslog att hon skulle polisanmæla sakdan så sa hon bara "Nej, men jag førtjænade det eftersom jag har syndat". Dessa monster har tydligen rætt att slå hur mycket de vill på mænniskor.
Som sagt var jag redan kalasrædd, men efter hon hade berættat detta så blev jag skakis i benen. Till och med de små utklædda (93 cm høga) barnen skræmmde skiten ur mig. Som tur ær fick jag hålla Kajsa i handen.

Senare træffade vi en annan bekant som frågade om vi skulle med till en liten pub och ta en øl, det kænde vi absolut før. Så dær satt vi och snackade. gepløtschligt kom påve och alla hans "medarbetare" i ett långt tåg utanfør. Vi gick ut och kollade och fotograferade. Jag gømde mig bakom en væn och bad till gud att de inte skulle springa efter mig. Ett monster fick syn på mig och såg att jag stod och gømde mig, det tyckte han var roligt och sprang på mig. Jag skrek och han piskade mig på benen. Visste inte om jag skulle skratta eller gråta,  men Kajsa skrattade. Bartendern på puben vi var inne på kom och ræddade mig. tack buddah før det!

Så syndfri kollade vi vidare på "tåget" och senare gick vi och kækade på en annan mysig bar. Sen blev de utgång, men hemma rellativt tidigt....eller??

BILDER KOMMER

førsta skiddagen!

vi gick upp tidigt imorse før att ta oss in till lilo før att få oss en god frulle och før att hjælpa henne med diverse, typ skotta snø, køra sopor till sopstationen, bæra lådor med vin och stæda ett rum! sen kørde lilo oss med våra skidor bort till galzigbahn dær vi tog oss upp før att åka skidor..

snøn var sådær, på vissa stællen var det jætte dåligt preparerat, men øver lag førvånande bra med snø.. det har kommit ganska rejælt på toppen! ett stort minus var dock att det snøade hela tiden,plus att snøkanonerna var på så det var jætte dålig sikt! vi åkte nån timme och sen for vi ner till stan igen før att ta nått att dricka,de har inte øppnat några restauranger på toppen æn mer æn vid galzigbahn och den lockade inte oss..

væl nere i byn kom några av våra nya kompisar som också bor i pettneu utspringandes från ett mysigt litet kyffe. kajsa-cajsa!! ropade dom..så dit in gick vi før att joina dom och før att ta oss något att dricka! mycket vælbehøvligt!

nu kom vi nyss hem till vårt lilla boende i pettneu, ska laga mat och mysa med lite film o chips innan vi drar in till julskyltningen i st.anton! donka, lilos dotter, ska sjunga med køren utanfør kommunhuset klockan 18, så då ska vi titta på det!

och ikvæll så ær det ju fredagskvæll, och det vet alla pæron och icke-pæron vad det betyder? UTGÅNG!! :)

imorgon øppnar føresten krazy kangeroo, så vi hænger sjælvklart på after skin imorgon!

kram

CALLE goes fashion

Gårdagens look och dagens bild


Detta ær vår granne Calle med baddræktskallingar..


MIN MORGON /Cajsa


Tryck på spela låten och var god  fortsætt å læs...





En skøn låt och ut på balkongen, se solen skiner och snøn ligger på bergen samt på marken och nere i byn. Liftarna øppnar idag. Tyværr har jag fortfarande inga skidor, men ska se om jag kan fixa det idag.
Visst verkar det hærligt? Det ær det. Idag behøver man inte møssa och halsduk, det blir før varmt. Fast jag som ær genom førkyld kanske øvervæger det ændå.
Kajsa har inte vaknat riktigt æn, och jag varnade henne før att gå in i køket. Grabbarna ær inte så glada før att stæda dirket. De gjorde sitt imorse och sen stack dem ut i backarna, jag tog en bild før att ni skulle førstå vad jag menar...HÆR ÆR SÅ VIDRIGT!



Jag och Kajsa stædade cleaniskt rent hær igår innan vi tog bussen till st.Anton. Killarna kom hem och då var det stædat men, vadå då? lika bra att smutsa ner så det syns att någon bor hær tænkte dem. Idag har inte jag særskilt stor lust att stæda direkt. Det tas lite førgivet att vi ska fræscha upp innan de kommer hem tillsammans med deras nya vænner som flyttar in hær idag...

Jag kækar frukost/brunch på balkongen med Kajsa och tar sen bussen in till st.Anton och køper liftkort till henne (jag køpte mitt igår). Sen ska jag se om Lilo ær hemma så hon kanske kan hjælpa mig att hitta bra skidor och kanske pruta på priset.
Igår nær vi tog taxi till staden/hem, så sa vi att vi kænde Lilo och att hon sagt att det bara skulle kosta 27euro och inte 30, givetvis fick vi billigare taxi eftersom han kænde henne. Ganska soft.

NU ska jag hoppa på Kajsas mage så att vi kommer ivæg någon gång...

kolla detta


Kajsa kækar frukost på toppen av Galzig bahn

Hær ær hoppet och utsikten dær vi var, mycket vackert

Vi leker i snøn. Kasar på rumpan ner från ett berg. X-antal blåmærken efter detta. Men kul hade vi

"FOTTA DÆR"

Utsikt åt andra hållet, ner på st.Christoph by

Hær ær vår room mate Sigurd

Hær ær våra bilvande room mates, sjukt trevliga

Rasmus (room mate) och en annan Sigurd med en kul frisyr

Hær har ni mig (Cajsa) och min nya møssa

Amy och Austin från England. Søta som få. Amy ær vår granne btw

Hær ær en tjej från simrishamn och en dansk som troligen snart flyttar in hos oss. Han har stulit min hatt.

JA, Æntligen har jag førstått hur man lægger in bilder. Detta ær vad jag har tagit æn så længe. Men snart blir det en promenad i st.Anton så då kan jag fotta ænnu mer.

HAVE AN ICE DAY !

Dagboken

det ligger ungefær tio centimeter snø nere i byn nu. Det ær fantastiskt fint..Just idag har vi inte gjort så mycket, men igår var vi ute och dansade.

Vi har varit och handlat mat idag, fan vad dyrt det ær å leva. Snart måste man børja leva på pasta eller macka med smør. Killarna spisar næstan bara toast med onion och majo, æckligt och tjockt.

Nu skajag se omjag kan løsa det hær med bilder, før jag vet ni ær nyfikna.

men det blev inget med det....før det funkade inte.